Ayatollahul Khamenei: Iranul va reacţiona la ingerinţele ţărilor occidentale

Ghidul suprem iranian Ali Khamenei i-a avertizat luni pe liderii occidentali că s-au expus unor reacţii puternice din partea Teheranului faţă de ingerinţa acestora în afacerile interne.

14 afișări
Imaginea articolului Ayatollahul Khamenei: Iranul va reacţiona la ingerinţele ţărilor occidentale

Ayatollahul Khamenei: Iranul va reacţiona la ingerinţele ţărilor occidentale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Liderii ţărilor arogante, cei care-şi bagă nasul în afacerile Republicii Islamice, trebuie să ştie că, indiferent de divergenţele din cadrul poporului iranian, când voi, inamicul, vă implicaţi, poporul se va coaliza împotriva voastră", a precizat el într-o cuvântare publică, difuzată de televiziune.

"Naţiunea iraniană îi avertizează pe liderii acelor ţări care încearcă să profite de situaţie. Atenţie, naţiunea iraniană va reacţiona", a adăugat el.

Liderii iranieni au acuzat ţările occidentale, în special Statele Unite şi Marea Britanie, că au încercat să le destabilizeze ţara odată cu protestele desfăşurate după realegerea contestată a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, în iunie.

"Analizăm afirmaţiile şi comportamentul inoportun al acestor Guverne, iar (rezultatul) va avea cu siguranţă un impact negativ asupra relaţiilor Republicii Islamice cu acestea pe viitor", a adăugat el, potrivit televiziunii.

Ayatollahul Khamenei a făcut aceste declaraţii după ce Londra a confirmat că un al optulea angajat al ambasadei sale la Teheran, din cei nouă reţinuţi cu ocazia protestelor postelectorale, a fost eliberat.

Marea Britanie cere eliberarea ultimului iranian deţinut, un analist politic.

Potrivit avocatului său, el a fost acuzat de activităţi împotriva securităţii naţionale a Iranului.

Opoziţia a acuzat puterea de fraudare a alegerilor prezidenţiale de la 12 iunie, iar numeroase manifestaţii au avut loc după realegerea lui Ahmadinejad, până când forţele de ordine au reprimat protestele la cererea ayatollahului Khamenei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici