BA a anulat peste 100 de zboruri la Heathrow

Ninsorile abundente de duminică au perturbat activitatea aeroportului londonez Heathrow, obligând operatorul aerian British Airways să anuleze aproape 140 de zboruri în cursul zilei.

66 afișări
Imaginea articolului BA a anulat peste 100 de zboruri la Heathrow

BA a anulat peste 100 de zboruri la Heathrow (Imagine: Mediafax Foto)

Un număr de 138 de zboruri, cu sosire sau plecare de pe Terminalul 5 al aeroportului Heathrow au fost anulate duminică de British Airways (BA), a anunţat un purtător de cuvânt al companiei.

Dintre acestea, 114 zboruri au fost anulate din cauza zăpezii care continuă să cadă de duminică dimineaţă în Anglia. În cursul dimineţii, compania anunţase anularea a 50 de zboruri din cauza intemperiilor. "Controlorii de trafic aerian au redus frecvenţa decolărilor şi aterizărilor", a explicat purtătorul de cuvânt al BA.

Zborurile anulate din cauza zăpezii se adaugă celor 24 de curse anulate sâmbătă din cauza unei noi probleme apărute la sistemul electronic al Terminalului 5. Erorile au constrâns personalul aeroportului să proceseze manual bagajele călătorilor.

Operatorul naţional britanic a trebuit să anuleze alte 32 de zboruri care plecau sau soseau pe aeroportul londonez Gatwick, acolo unde pista a fost închisă două ore pentru lucrări de deszăpezire. În plus, numeroase zboruri ale companiei au înregistrat întârzieri de câteva ore.

Duminică dimineaţă, pistele de pe Heathrow au fost închise mai bine de douăzeci de minute pentru deszăpezire, a anunţat un purtător de cuvânt al British Airways Airlines (BAA), proprietarul aeroportului londonez.

Terminalul 5 a avut numeroase probleme tehnice încă de la deschiderea sa oficială de la 27 martie. De la inaugurarea clădirii, ce a costat 5,6 miliarde de euro, au fost anulate mai multe sute de zboruri.

Compania aeriană anunţase, joi, că sâmbătă va fi o zi cu trafic normal deşi acest lucru nu însemna "că traficul va fi restabilit pe deplin în zilele următoare", odată cu reluarea activităţilor.

Căderile abundente de zăpadă au afectat şi reţeaua rutieră britanică, mai multe tronsoane de autostradă fiind închise, iar circulaţia pe rutele secundare înregistrează dificultăţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici