Bacterie care provoacă o boală rară, dar gravă, găsită în Mississippi

Autorităţile sanitare americane au anunţat că probele de sol şi apă prelevate în Mississippi conţin o bacterie care poate provoca o boală gravă, melioidoza.

1426 afișări
Imaginea articolului Bacterie care provoacă o boală rară, dar gravă, găsită în Mississippi

Bacterie care provoacă o boală rară, dar gravă, găsită în Mississippi

Bacteria provoacă o boală rară, dar gravă, numită melioidoză. Autorităţile au alertat medicii din întreaga ţară să fie atenţi la posibilele simptome ale bolii la pacienţi.

Două persoane care locuiesc în sudul Statelor Unite, în regiunea Golfului Mexic, au contractat separat boala în 2020 şi 2022, ceea ce a determinat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) să ia probe în casele lor şi în jurul lor. Trei probe, de sol şi de baltă, au fost testate pozitiv pentru bacteria (Burkholderia pseudomallei), notează AFP.

În ciuda acestui fapt, CDC consideră că riscul pentru populaţie rămâne "foarte scăzut".

Autorităţile investighează cât de răspândită este bacteria în mediul înconjurător.

Simptomele melioidozei pot fi foarte variate, cum ar fi febră, dureri articulare sau dureri de cap. Aceasta poate provoca pneumonie, formarea de abcese sau infecţii. La nivel mondial, melioidoza este fatală în 10 până la 50% din cazuri.

Se recomandă ca persoanele care locuiesc în Mississippi să evite contactul cu apa noroioasă, să îşi protejeze rănile şi să poarte cizme şi mănuşi impermeabile atunci când grădinăresc. Aproximativ 12 cazuri de melioidoză sunt diagnosticate în fiecare an în Statele Unite, în special la persoanele care au călătorit în ţări în care bacteria este endemică, în regiunile tropicale. Alte cazuri au fost, de asemenea, cauzate de contaminarea produselor din aceste ţări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici