Băieţelul britanic răpit în Pakistan a fost predat de poliţie tatălui său

Băieţelul britanic eliberat marţi de răpitori în Pakistan a fost predat joi tatălui său de poliţiei, a anunţat ambasada Marii Britanii, la o zi după anunţul privind arestarea a cinci suspecţi în Spania şi Franţa şi recuperarea banilor plătiţi ca răscumpărare.

37 afișări
Imaginea articolului Băieţelul britanic răpit în Pakistan a fost predat de poliţie tatălui său

Băieţelul britanic răpit în Pakistan a fost predat de poliţie tatălui său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sahil Saeed, în vârstă de cinci ani, a fost răpit de persoane înarmate la domiciliul bunicii sale în centrul Pakistanului, unde îşi petrecea vacanţa alături de tatăl său. Poliţia pakistaneză a anunţat marţi că l-a recuperat pe copil de pe un câmp unde fusese abandonat de răpitori.

Tatăl acestuia, Raja Naqqash Saeed, a sosit joi în Pakistan, iar băieţelul i-a fost predat de poliţie la ambasada britanică, a anunţat un oficial din cadrul misiunii diplomatice.

Saeed, de origine pakistanez, a revenit în Marea Britanie, apoi a mers în Franţa, la cererea răpitorilor, unde s-a întâlnit cu două persoane cărora le-a plătit răscumpărarea. Acestea au fost reperate de poliţie şi urmărite de poliţia franceză până la frontiera spaniolă.

Ulterior, poliţiştii spanioli, care au continuat urmărirea suspecţilor, au arestat trei persoane şi au recuperat răscumpărarea de aproape 110.000 de lire sterline (circa 120.000 de euro), în timp ce poliţia franceză a arestat alte două persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici