Balonul chinezesc de spionaj era capabil să colecteze semnale de comunicaţii / SUA: Făcea parte dintr-o flotă de baloane de supraveghere dirijate de armata chineză care a survolat peste 40 de ţări de pe cinci continente

Balonul chinezesc de spionaj ce a fost doborât de armata americană deasupra Oceanului Atlantic era capabil să colecteze semnale de comunicaţii şi făcea parte dintr-o flotă de baloane de supraveghere dirijate de armata chineză care a survolat peste 40 de ţări de pe cinci continente, a declarat joi Departamentul de Stat, citat de New York Times.

2143 afișări
Imaginea articolului Balonul chinezesc de spionaj era capabil să colecteze semnale de comunicaţii / SUA: Făcea parte dintr-o flotă de baloane de supraveghere dirijate de armata chineză care a survolat peste 40 de ţări de pe cinci continente

Balonul chinezesc de spionaj era capabil să colecteze semnale de comunicaţii / SUA: Făcea parte dintr-o flotă de baloane de supraveghere dirijate de armata chineză care a survolat peste 40 de ţări de pe cinci continente

Balonul chinezesc de spionaj ce a fost doborât de armata americană deasupra Oceanului Atlantic era capabil să colecteze semnale de comunicaţii şi făcea parte dintr-o flotă de baloane de supraveghere dirijate de armata chineză care a survolat peste 40 de ţări de pe cinci continente, a declarat joi Departamentul de Stat.

Statele Unite au folosit imagini de înaltă rezoluţie de la zborurile U-2 pentru a determina capacităţile balonului, a precizat departamentul într-un anunţ scris, adăugând că echipamentul balonului "era în mod clar destinat supravegherii serviciilor de informaţii şi nu era în concordanţă cu echipamentul de la bordul baloanelor meteorologice"

Agenţia a precizat că balonul avea mai multe antene care erau "probabil capabile să colecteze şi să geolocalizeze comunicaţiile". Panourile solare de pe el erau suficient de mari pentru a produce energie pentru a opera "mai mulţi senzori activi de colectare de informaţii", a precizat departamentul.

De asemenea, agenţia a declarat că guvernul american este "încrezător" că firma care a fabricat balonul avea legături comerciale directe cu Armata Populară de Eliberare, armata chineză, citând un portal oficial de achiziţii al armatei. Departamentul nu a menţionat numele companiei.

"Statele Unite vor analiza, de asemenea, posibilitatea de a lua măsuri împotriva entităţilor care au sprijinit incursiunea balonului în spaţiul aerian american", a precizat Departamentul de Stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici