Ban Ki-moon deplânge faptul că taberele adverse din Siria par decise să se lupte până la capăt

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a deplâns miercuri faptul că taberele adverse din Siria, guvernul şi opoziţia, "par decise" să se lupte până la capăt şi a reiterat apelul său la un "dialog politic".

154 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon deplânge faptul că taberele adverse din Siria par decise să se lupte până la capăt

Ban Ki-moon deplânge faptul că taberele adverse din Siria par decise să se lupte până la capăt

"Din păcate, cele două părţi par hotărâte să meargă până la capăt prin mijloace militare", a declarat acesta în cursul unei conferinţe de presă.

Acest conflict "ar trebui să se rezolve printr-un dialog politic, reflectând aspiraţiile reale şi voinţa poporului sirian", a adăugat el.

Secretarul general al ONU a apreciat că emisarul internaţional Lakhdar Brahimi "ar putea avea o strategie" de propus după întâlnirile pe care le va avea săptămâna viitoare la New York. Brahimi urmează să se întâlnească luni cu membrii Consiliului de Securitate.

Evocând următoarea şedinţă a Adunării Generale a ONU, Ban Ki-moon a estimat că deteriorarea situaţiei din Siria va fi adusă în discuţie. El a subliniat că în cursul întâlnirilor cu numeroşi lideri ai lumii care vor fi prezenţi la New York, "Siria va fi în fruntea subiectelor de dezbatere".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici