Ban Ki-moon îndeamnă la încetarea imediată a tirurilor de rachete asupra Israelului

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a îndemnat miercuri la oprirea "imediată" a tirurilor de rachete palestiniene asupra unor zone israeliene locuite, într-o conferinţă comună cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.

154 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon îndeamnă la încetarea imediată a tirurilor de rachete asupra Israelului

Ban Ki-moon (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Reiterez apelul de încetare imediată a tirurilor de rachete lansate de militanţi palestinieni asupra unor zone israeliene locuite. Acest lucru este inacceptabil", a declarat Ban Ki-moon la finalul unei întâlniri cu Abbas la Ramallah.

"A venit momentul diplomaţiei şi încetării violenţelor", a adăugat Ban Ki-moon, în contextul în care ostilităţile între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza continuă de o săptămână.

"Securitatea şi bunăstarea tuturor populaţiilor civile sunt primordiale pentru mine", a continuat el. "Îi îndemn pe toţi cei (...) care se află în posesia unor arme să respecte dreptul umanitar", a declarat el.

Începând de la lansarea operaţiunii "Pilon de Apărare" împotriva unor grupări armate palestiniene, miercurea trecută, 135 de palestinieni au fost ucişi, iar alţi aproximativ 1.000 răniţi în raiduri aeriene asupra enclavei palestiniene. Cinci israelieni, inclusiv un militar, au fost ucişi în urma unor tiruri palestiniene de rachete.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici