Barack Obama condamnă atentatele "revoltătoare" de la Bombay

Preşedintele SUA, Barack Obama, a condamnat miercuri atentatele "revoltătoare" de la Bombay, exprimând solidaritatea Statelor Unite cu India.

234 afișări
Imaginea articolului Barack Obama condamnă atentatele "revoltătoare" de la Bombay

Barack Obama condamnă atentatele "revoltătoare" de la Bombay (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Condamn cu fermitate atentatele revoltătoare de la Bombay", a declarat Obama, afirmând că se roagă "pentru răniţi şi pentru cei care i-au pierdut pe cei dragi".

"Statele Unite continuă să evalueze situaţia, inclusiv securitatea cetăţenilor americani. India este un prieten apropiat şi un partener al Statelor Unite. Americanii sunt solidari cu indienii în aceste încercări şi propunem ajutorul nostru pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe autorii acestor crime oribile", a spus Obama.

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi alte 113 au fost rănite în cele trei explozii simultane produse miercuri după-amiază la Bombay.

Tot miercuri, Barack Obama i-a dat telefon preşedintelui afgan, Hamid Karzai, pentru a-i transmite condoleanţe după asasinarea fratelui său.

La rândul său, ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, a condamnat atentatele din India. "Condamn acest act teribil de teroare. Autorii trebuie aduşi în faţa justiţiei", a declarat şeful diplomaţiei germane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici