Barack Obama, convins că ar fi câştigat alegerile prezidenţiale din SUA împotriva lui Donald Trump. Reacţia lui Trump

Preşedintele american în funcţie, Barack Obama, a declarat că ar fi câştigat alegerile prezidenţiale din Statele Unite, în cazul în care ar fi fost posibil din punct de vedere constituţional să candideze pentru un al treilea mandat, scrie agenţia de ştiri Reuters.

4148 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, convins că ar fi câştigat alegerile prezidenţiale din SUA împotriva lui Donald Trump. Reacţia lui Trump

Barack Obama, convins că ar fi câştigat alegerile prezidenţiale din SUA împotriva lui Donald Trump (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AP)

"Sunt încrezător că daca aş fi candidat din nou şi aş fi prezentat clar lucrurile, cred că aş fi mobilizat majoritatea americanilor în sprijinul viziunii mele", a declarat Obama, făcând referire la mesajul de speranţă şi de schimbare lansat în campania prezidenţială din 2008.

În interviul acordat luni lui David Axelrod, fostului său consilier de la Casa Albă, Obama a mai declarat că Hillary Clinton "s-a descurcat admirabil în nişte condiţii foarte de grele", candidata democrată câştigând votul popular, cu 48.2% din sufragii, însă a pierdut votul decisiv la nivelul Colegiului Electoral, ratând astfel funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Pe data de 20 ianuarie, republicanul Donald Trump îl va succeda pe Obama la Casa Albă, după ce acesta a câştigat scrutinul prezidenţial cu un mesaj antiimigraţionist şi antiglobalizare.

Obama a sugerat că în timpul campaniei, Hillary Clinton a acţionat prea precaut dintr-o convingere greşită că victoria este sigură.

"Dacă crezi că învingi, atunci ai o tendinţă, la fel ca şi în sport, să joci mai sigur", a declarat Obama, care a adăugat că Hillary Clinton a fost ţinta unor atacuri nedrepte, informează site-ului cotidianului The Washington Post.

"Preşedintele Obama afirmă că ar fi câştigat împotriva mea. El trebuie să zic asta, însă eu spun că în niciun caz! - locuri de muncă pierdute, Stat Islamic, Obamacare," a reacţionat Donald Trump pe Twitter, la câteva ore după difuzarea interviului acordat de preşedintele în funcţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici