Peter Navarro, nominalizat de Trump să conducă Consiliul pentru Comerţ de la Casa Albă

Peter Navaro, un critic fervent al Chinei, a fost nominalizat de Donald Trump să conducă un organism economic nou înfiinţat la Casa Albă, Consiliul Naţional pentru Comerţ, dar şi la funcţia de director pentru comerţ şi politici industriale, se arată într-un comunicat al echipei de tranziţie.

263 afișări
Imaginea articolului Peter Navarro, nominalizat de Trump să conducă Consiliul pentru Comerţ de la Casa Albă

Peter Navarro, nominalizat de Trump să conducă Consiliul pentru Comerţ de la Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto)

În comunicatul citat de The Associated Press se mai afirmă că înfiinţarea acestui consiliu "demonstrează determinarea preşedintelui-ales de a face industria americană grozavă din nou".

În timpul campaniei pentru scrutinul prezidenţial, Donald Trump a declarat că ar putea impune taxe asupra importurilor chineze, afirmând că politicile în plan comercial al Beijingului sunt responsabile pentru declinul industriei americane.

Navaro, un economist cunoscut pentru criticile faţă de politicile militare şi economice ale Chinei, s-a declarat de părere că Beijingul ar avea mai mult de pierdut decât Statele Unite în cazul unui conflict comercial cu Washingtonul şi a respins avertismentele care susţin că impunerea unor sancţiuni contra Chinei ar putea declanşa un devastator război comercial.

În comunicatul dat publicităţii de echipa de tranziţie, Navarro este caracterizat drept un economist "vizionar".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici