Cel puţin 14 militari turci, decedaţi în cursul luptelor pentru controlul unui oraş din nordul Siriei

Cel puţin 14 militari turci au murit, în cursul luptelor de miercuri pentru eliberarea oraşului sirian al-Bab, controlat de militanţii reţelei Stat Islamic, au anunţat autorităţile din Turcia, notează Reuters.

824 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 14 militari turci, decedaţi în cursul luptelor pentru controlul unui oraş din nordul Siriei

Cel puţin 14 militari turci, decedaţi în cursul luptelor pentru controlul unui oraş din nordul Siriei (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

În plus, în cursul luptelor au fost răniţi şi 33 de militari turci, aceasta fiind cea mai sângeroasă zi pentru armata turcă de la declanşarea, în urmă cu patru luni, a operaţiunii în nordul Siriei.

Într-un comunicat al armatei turce se afirmă că forţele rebele, susţinute de Turcia, au reuşit să obţină controlul asupra unei zone strategice din jurul spitalului oraşului, folosită de Stat Islamic drept depozit de arme şi muniţie.

Armata turcă a mai comunicat că în cursul luptelor au fost ucişi şi 138 de militanţi SI, iar raidurile aeriene turce au lovit 67 de ţinte ale reţelei teroriste.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Conform celui mai recent bilanţ estimat de ONU, 270.000 de oameni au murit în acest război. Bilanţul anunţat marţi de organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) este de 312.000 de morţi.

În luna august, Turcia a lansat operaţiunea "Scutul Eufratului" în nordul Siriei, urmărind îndepărtarea militanţilor SI şi oprirea expansiunii kurde la frontiera sa sudică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici