Barack Obama foloseşte o metaforă privind agricultura pentru a-i critica pe jurnalişti

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a criticat joi unii jurnalişti şi analişti care au făcut anumite aprecieri pripite asupra efectelor reformei sistemului de sănătate, comparându-i cu agricultorii care se miră că recolta nu a crescut peste noapte.

64 afișări
Imaginea articolului Barack Obama foloseşte o metaforă privind agricultura pentru a-i critica pe jurnalişti

Barack Obama foloseşte o metaforă privind agricultura pentru a-i critica pe jurnalişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Experţii de la Washington sunt formidabili", i-a ironizat preşedintele în faţa a celor aproximativ 2.700 de persoane adunate la Portland (Maine, nord-est).

"În fiecare zi, de la data la care am promulgat reforma, apare câte un nou sondaj sau un titlu cu litere mari de-o şchioapă care afirmă că ţara continuă să fie divizată asupra reformei sănătăţii, că sondajele nu s-au modificat", a declarat Obama, care a parafat la 23 martie acest text emblematic de la începutul mandatului său.

"Bun, de acord. Acest lucru s-a petrecut săptămâna trecută, este vorba doar de o săptămână!", a strigat Obama. "Imaginaţi-vă că unii dintre aceşti jurnalişti muncesc într-o fermă, că plantaţi câteva seminţe, iar ei vin a doua zi", a adăugat liderul american.

Aceştia ar spune "nu e nimic aici, nicio recoltă, o să murim de foame. Oh, nu, este un dezastru!", a continuat preşedintele, îndemnându-i pe observatori să "aştepte să vadă ce se va înmtâmpla" atunci când reforma, care vizează să furnizeze unui număr de până la 32 de milioane de americani, care nu au avut vreodată una, o asigurare în caz de boală, va intra deplin în vigoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici