Barack Obama îşi pune certificatul de naştere pe căni şi tricouri, pentru alegerile din 2012

Echipa lui Barack Obama pentru alegerile prezidenţiale din 2012 s-a folosit de actul de naştere al liderului american pentru a decora, cu umor, obiectele publicitare care finanţează campania sa electorală, a dezvăluit aceasta miercuri.

381 afișări
Imaginea articolului Barack Obama îşi pune certificatul de naştere pe căni şi tricouri, pentru alegerile din 2012

Barack Obama îşi pune certificatul de naştere pe căni şi tricouri, pentru alegerile din 2012 (Imagine: www.barackobama.com)

La trei săptămâni de la publicarea fără precedent de către Casa Albă a actului de naştere complet al preşedintelui Statelor Unite, în încercarea de a-i reduce la tăcere pe cei care susţin că Obama nu poate fi preşedinte deoarece s-a născut în străinătate, facsimilul acestui document decorează căni şi tricouri "Obama 2012", disponibile pe site-ul de Internet al candidatului.

Pentru minim 15 dolari, se poate achiziţiona o cană cu o fotografie a lui Obama care poartă inscripţia "Made in the USA" (fabricat în Statele Unite) şi imaginea actului de naştere al preşedintelui menţionând 4 august 1961 la Honolulu, capitala arhipelagului american Hawaii din Pacific.

La 27 aprilie, Obama a calificat drept "prostii" dezbaterile privind naşterea sa pe teritoriul americane, într-un moment în care Casa Albă publica acest nou document.

În timpul campaniei din 2008, o parte dintre adversarii lui Obama şi-au exprimat îndoiala că acesta s-a născut pe teritoriul american, aşa cum cere Constituţia pentru a putea deveni preşedinte.

Această dezbatere s-a reaprins în aprilie, când magnatul imobiliar Donald Trump, care susţinea că se gândeşte la o candidatură la învestitura republicană pentru 2012 - după care a renunţat - a cerut să vadă certificatul de naştere complet.

În pofida acestei publicări, Obama a recunoscut luna trecută că această controversă nu se va încheia. "Ştiu că vor fi mereu persoane pentru care, indiferent ce am publica, această întrebare nu va fi niciodată tranşată", a declarat el.

"Nu există nicio modalitate pentru a face să dispară complet" aceste afirmaţii, a amintit miercuri directoarea adjunctă a campaniei lui Obama, Julianna Smoot, pe site-ul de Internet al candidatului, www.barackobama.com. "Singurul lucru pe care îl putem face este să râdem", a adăugat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici