Barack Obama prezintă condoleanţe Coreei de Sud pentru naufragiul feribotului Sewol

Barack Obama a prezentat, vineri, Coreei de Sud condoleanţe pentru "pierderea inestimabilă" a mai multor sute de vieţi omeneşti în naufragiul unui feribot, soldat cu 300 de morţi sau dispăruţi, majoritatea covârşitoare liceeni.

83 afișări
Imaginea articolului Barack Obama prezintă condoleanţe Coreei de Sud pentru naufragiul feribotului Sewol

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Preşedintele american, aflat în vizită la Seul în cadrul turneului său în Asia, a oferit ajutorul Statelor Unite, în cadrul unei întâlniri cu omologul său sud-coreean Park Geun-Hye.

Cei doi lideri au păstrat un moment de reculegere înainte ca Barack Obama să îi predea lui Park drapelul american care flutura pe Casa Albă în ziua catastrofei, la 16 aprilie, din partea ţării sale.

"Sunt conştient că vizita mea are loc într-un moment de doliu pentru populaţia ţării", a declarat preşedintele american, înaintea discuţiilor cu preşedintele sud-coreean la Casa Albastră, sediul preşedinţiei de la Seul.

"Ştiu că preşedintele Park şi Guvernul sud-coreean se concentrează asupra răspunsului" la acest naufragiu, a adăugat el.

"Pentru moment, vreau să exprim, din partea poporului american, condoleanţe pentru pierderea inestimabilă care tocmai s-a produs".

"Poporul coreean va şti să îşi extragă forţa din amabilitatea dumneavoastră", a răspuns liderul naţiunii îndoliate. "Americanii au ştiut să se reunească după atentatele teroriste din 11 septembrie. În acelaşi fel, sunt sigură că poporul coreean va şti să se ridice", a adăugat ea.

Naufragiul feribotului Sewol, din dimineaţa zilei de 16 aprilie în largul coastei meridionale a Coreei, a provocat moartea a 183 de persoane, în timp ce alte 119 sunt în continuare date dispărute, dintre care 352 de liceeni de la aceeaşi şcoală din Seul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici