Barack Obama promite distrugerea organizaţiei "barbare" Stat Islamic, un simbol al "răului"

Reţeaua teroristă Stat Islamic reprezintă "răul", afirmă preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, la finalul summitului G20, promiţând distrugerea "organizaţiei barbare".

2304 afișări
Imaginea articolului Barack Obama promite distrugerea organizaţiei "barbare" Stat Islamic, un simbol al "răului"

Barack Obama promite distrugerea organizaţiei "barbare" Stat Islamic, un simbol al "răului" (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"Grupul terorist Stat Islamic reprezintă faţa răului", a declarat Obama, potrivit CBS, la finalul summitului G20, desfăşurat în Antalya (sudul Turciei).

"Scopul nostru este distrugerea acestei organizaţii barbare", a avertizat preşedintele Statelor Unite.

Obama a evidenţiat că Statele Unite şi Franţa trebuie să intensifice cooperarea în operaţiunile pentru combaterea terorismului.

"Parisul nu este singur", a subliniat Obama, exprimând solidaritate cu poporul francez şi notând că recent au avut loc atentate în Liban, Turcia şi Irak.

"Refuzul de a mai accepta refugiaţi în urma atentatelor de la Paris ar fi o trădare a valorilor americane. În acelaşi timp, toate ţările trebuie să îşi asigure ordinea pe plan intern; eu, în calitatea de preşedinte, am prioritatea de a garanta siguranţa poporului american", a adăugat Obama, potrivit CNBC.

"Iniţierea de operaţiuni terestre în Siria, împotriva grupului terorist Stat Islamic, ar fi o eroare", a subliniat preşedintele Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici