Barack Obama, reacţie vehementă după ce Donald Trump a anunţat retragerea SUA din Acordul nuclear cu Iranul: Comite o "eroare gravă"

Preşedintele Donald Trump a comis o "eroare gravă" prin retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear cu Iranul, a reacţionat fostul preşedinte Barack Obama.

2690 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, reacţie vehementă după ce Donald Trump a anunţat retragerea SUA din Acordul nuclear cu Iranul: Comite o "eroare gravă"

Barack Obama, reacţie vehementă după ce Donald Trump a anunţat retragerea SUA din Acordul nuclear cu Iranul: Comite o "eroare gravă"

"Fără acest Acord, Statele Unite riscă să se confrunte cu opţiunea perdantă între un Iran dotat cu arme nucleare şi un alt război în Orientul Mijlociu. Acordul nu avea obiectivul soluţionării tuturor problemelor cu Iranul, dar este funcţional. Ştiam că Iranul este implicat în comportamente destabilizatoare, inclusiv prin susţinerea terorismului, prin ameninţări adresate Israelului şi altor vecini. Dar tocmai de aceea, este important să oprim Iranul să fabrice arme atomice", a spus Barack Obama.

"Cred că decizia de periclitare a Acordului nuclear în lipsa unei încălcări a tratatului de către Iran este o eroare gravă", a subliniat Obama.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici