Barack Obama: Reţeaua teroristă Stat Islamic va fi învinsă

Reţeaua teroristă Stat Islamic va fi învinsă la final, a promis preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, cu ocazia summitului pentru combaterea extremismului, desfăşurat la Adunarea Generală ONU.

1488 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Reţeaua teroristă Stat Islamic va fi învinsă

Barack Obama: Reţeaua teroristă Stat Islamic va fi învinsă (Foto: AFP / Mediafax Foto)

"Grupul Stat Islamic este încercuit. La final, va pierde, pentru că nu are nimic de oferit oamenilor, în afară de o viaţă rigidă şi brutală", a declarat Barack Obama, potrivit site-ului ziarului Corriere della Sera.

"Nu suntem implicaţi doar într-o campanie militară. Mesajul transmis acum de reţeaua Stat Islamic s-a amplificat în ultimele decenii. Dar sunt optimist, pentru că, în Irak şi Siria, teroriştii din grupul Stat Islamic sunt încercuiţi de o coaliţie determinată să distrugă organizaţia", a adăugat preşedintele SUA.

"Reţeaua Stat Islamic nu are nimic de oferit, în afară de moarte şi suferinţă", a insistat Obama, anunţând intrarea în coaliţia internaţională antiteroristă a Nigeriei, Tunisiei şi Malaysiei.

În acest context, numărul ţărilor care participă la coaliţia implicată în operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic a ajuns la 60.

Barack Obama a reiterat necesitatea înlăturării de la putere a preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad. "Învingerea grupului Stat Islamic necesită un nou lider în Siria", a subliniat Obama, riscând să accentueze disensiunile cu Rusia, care susţine regimul de la Damasc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici