Bashar al-Assad: Criza imigranţilor din Europa nu poate fi soluţionată decât prin combaterea terorismului

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a apreciat că criza imigranţilor din Europa nu poate fi soluţionată decât prin lupta împotriva terorismului, într-un interviu pentru presa rusă, din care au fost difuzate extrase marţi, relatează AFP în pagina online.

1800 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad: Criza imigranţilor din Europa nu poate fi soluţionată decât prin combaterea terorismului

Assad: Criza imigranţilor din Europa nu poate fi soluţionată decât prin combaterea terorismului (Foto: Hepta / Mediafax Foto)

"Problema nu este dacă Europa acceptă sau nu refugiaţi. Trebuie neapărat rezolvată această problemă la sursă. Dacă Europei îi pasă cu adevărat de soarta refugiaţilor, atunci să înceteze să susţină teroriştii", a declarat Assad, potrivit afirmaţiilor difuzate în limba rusă de postul de televiziune RT.

"Dacă întrebaţi orice sirian ce îşi doreşte astăzi, primul său răspuns va fi securitate şi stabilitate pentru toţi", a continuat el.

Regimul sirian îi consideră terorişti, încă de la începutul conflictului în martie 2011, atât pe militanţii paşnici, cât şi pe rebeli şi jihadişti.

"Trebuie să continuăm dialogul în numele căutării unui consens, dar nu putem obţine succese reale atât timp cât mor oameni, cât timp continuă baia de sânge şi oamenii nu se simt în siguranţă", a continuat preşedintele sirian.

"Nu vom ajunge nicăieri până nu vom învinge terorismul în Siria", a adăugat el, făcând apel la "toate părţile să se unească" pentru a lupta împotriva terorismului.

Peste 240.000 de persoane au murit şi alte câteva milioane şi-au părăsit locuinţele de la începutul conflictului în Siria, în martie 2011. Acesta a fost declanşat de reprimarea manifestaţiilor antiguvernamentale paşnice, care au degenerat în revoltă armată şi apoi în război civil.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici