Barack Obama: Retorica anti-americană este în creştere de la revenirea lui Vladimir Putin

Retorica anit-americană este în creştere după ce Vladimir Putin a redevenit preşedintele Rusiei, a apreciat vineri omologul său american Barack Obama, apreciind totodată că nu se află în "relaţii proaste" cu liderul de la Kremlin.

604 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Retorica anti-americană este în creştere de la revenirea lui Vladimir Putin

Barack Obama: Retorica anti-americană este în creştere de la revenirea lui Vladimir Putin (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Preşedintele american, care a anulat participarea sa la un summit cu omologul rus prevăzut la începutul lui septembrie, a respins în schimb ideea unui boicot al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Socii, în Rusia în 2014, apreciind că un asemenea gest ar fi "nepotrivit".

Ministrul Afacerilor Externe rus, Serghei Lavrov, a asigurat în acelaşi timp de la ambasada Rusiei la Washington că nu există un "Război rece" cu Statele Unite, o expresie folosită marţi de Obama.

Acesta a afirmat de asemenea că dosarul Snowden nu afectează relaţiile celor două ţări.

"Este clar că nu ne putem aştepta la un Război rece" între Washington şi Moscova, a declarat Lavrov, cu ajutorul unui traducător, adăugând că "dosarul Snowden nu afectează structura relaţiei".

Edward Snowden este fostul consultat informatic american care a dezvăluit amploarea supravegherii comunicaţiilor de către State Unite şi căruia Moscova i-a acordat azil temporar.

În cursul unei întălniri faţă în faţă "2'+2" vineri la Washington între secretarii de Stat şi Apărării John Kerry şi Chuck Hagel şi omologii lor ruşi Serghei Lavrov şi Serghei Şoigu, cele două state au subliniat interesele lor comune pe scena internaţională, precum dezarmarea sau nonproliferarea, mai degrabă decât diferenţele şi relaţiile tensionate după cazul Snowden şi summitul Obama-Putin anulat.

"Sentimentul general era foarte pozitiv, ceea ce inspiră optimism", a declarat Lavrov după reuniunea "2+2".

"Nu ar trebui să vedem nicio agravare", asigurat Rusia, vorbind despre o "relaţie normală" între cele două puteri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici