Barack Obama: Riscul apariţiei unei epidemii de Ebola în SUA este "extrem de scăzut"

Preşedintele american, Barack Obama, a reiterat luni că riscul izbucnirii unei epidemii de Ebola pe teritoriul Statelor Unite este "extrem de scăzut", în special din cauza calităţii sitemului de sănătate american, relatează AFP.

292 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Riscul apariţiei unei epidemii de Ebola în SUA este "extrem de scăzut"

Barack Obama: Riscul apariţiei unei epidemii de Ebola în SUA este "extrem de scăzut"

"Luând în considerare măsurile luate, calitatea sistemului nostru de sănătate şi natura virusului Ebola care nu se transmite uşor, riscurile apariţiei unei epidemii de Ebola în Statele Unite sunt extrem de scăzute", a subliniat preşedintele american, la sfârşitul unei întâlniri cu oficiali americani din domeniul sănătăţii.

Obama a apreciat, de asemenea, că reacţia comunităţii internaţionale faţă de extinderea epidemiei în Africa de Vest este insuficientă.

"Unele state mari nu iau suficiente măsuri", a declarat el, subliniind că intenţionează să ceară omologilolor săi o implicare mai puternică în această luptă.

"Voi face presiuni asupra şefilor de stat şi de Guvern din întreaga lume, pentru a-i determina să facă tot posibilul în această luptă", a afirmat Obama.

Pentagonul a anunţat anterior că ar putea trimite aproximativ 4.000 de militari în Africa de Vest, pentru a participa la lupta contra epidemiei de Ebola.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici