Barack Obama: Rusia riscă să rămână izolată dacă va continua să alimenteze conflictul din Ucraina

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat, la summitul G20, că Rusia riscă să fie izolată pe scena internaţională dacă va continua să alimenteze conflictul din Ucraina, relatează AFP.

336 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Rusia riscă să rămână izolată dacă va continua să alimenteze conflictul din Ucraina

Barack Obama: Rusia riscă să rămână izolată dacă va continua să alimenteze conflictul din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă va continua să încalce dreptul internaţional, acordurile la care s-a angajat acum câteva săptămâni, izolarea Rusiei pe scena internaţională va continua", a declarat Obama la summitul G20.

"Comunitatea internaţională trebuie să aibă o atitudine foarte fermă în privinţa apărării principiilor fundamentale. Iar unul dintre aceste principii este că nu pot fi invadate alte ţări, nu pot fi susţinute acţiuni separatiste", a afirmat Obama.

Într-un comunicat comun, Statele Unite, Japonia şi Australia au anunţat că se opun "acţiunilor destabilizatoare" ale Rusiei în Ucraina, pledând pentru rezolvarea pe cale paşnică a diverselor dispute regionale, inclusiv ale celor din Asia-Pacific.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a părăsit duminică dimineaţă, reuniunea G20 de la Brisbane, pe fondul criticilor liderilor occidentali din cauza crizei ucrainene. Kremlinul a respins speculaţiile că Putin şi-a modificat agenda din cauza disensiunilor cu liderii occidentali: "Aceste speculaţii sunt nişte absurdităţi. Tema sancţiunilor împotriva Rusiei a fost abordată pe larg la toate întrevederile bilaterale, dar nu a făcut nimeni presiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici