Barack Obama transmite "mulţumirile" şi "rugăciunile" americanilor Papei Benedict al XVI-lea

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama şi-a transmis "mulţumirile" şi "rugăciunile" Papei Benedict al XVI-lea care a anunţat că renunţă la pontificat, a transmis Casa Albă într-un comunicat citat de AFP.

181 afișări
Imaginea articolului Barack Obama transmite "mulţumirile" şi "rugăciunile" americanilor Papei Benedict al XVI-lea

Barack Obama transmite "mulţumirile" şi "rugăciunile" americanilor Papei Benedict al XVI-lea

"Din partea americanilor din lume întreagă, Michelle (soţia sa, n.r.) şi eu însămi dorim să oferim mulţumirile şi rugăciunile noastre Sanctităţii sale, Papa Benedict al XVI-lea", a declarat Obama într-un comunicat.

Cuplul prezidenţial american s-a întâlnit pentru prima şi singura dată până acum cu Papa în cadrul vizitei efectuate de Obama la Vatican în iulie 2009, de unde liderul a spus că păstrează un suvenir "îndrăgit".

"Apreciez munca pe care am făcut-o împreună în aceşti din urmă patru ani", a adăugat Obama, ale cărui măsuri politice, în special în ceea ce priveşte contracepţia, au creat fricţiune cu instituţiile catolice americane.

"Biserica (catolică) joacă un rol crucial în Statele Unite şi în lume şi îndrept cele mai bune gânduri către cei care se vor reuni pentru a desemna un succesor" Papei, a concluzionat preşedintele american.

Papa Benedict al XVI-lea a luat întreaga lume prin surprindere când şi-a anunţat luni demisia începând cu sfârşitul lui februarie, o premieră în istoria Bisericii moderne, motivând că "nu mai are forţă" să conducă din cauza "vârstei avansate", 85 de ani.

Un nou Papă va fi desemnat "pentru Paşti" la 31 martie, a precizat purtătorul de cuvânt al Papei în cadrul unei conferinţe de presă convocată la Vatican.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici