Barack Obama vrea să retragă Cuba de pe lista ţărilor care susţin terorismul

Preşedintele american Barack Obama a transmis marţi Congresul că intenţionează să retragă Cuba de pe lista statelor care susţin terorismul, a anunţat Casa Albă, relatează Le Figaro, în pagina electronică.

99 afișări
Imaginea articolului Barack Obama vrea să retragă Cuba de pe lista ţărilor care susţin terorismul

Barack Obama vrea să retragă Cuba de pe lista ţărilor care susţin terorismul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Divergenţele cu Guvernul cubanez vor persista, dar îngrijorările noastre faţă de un câmp larg de decizii şi acţiuni politice cubaneze se situează în afara unor criterii care ne-ar permite să considerăm Cuba ca un stat care sprijină terorismul", anunţă un comunicat al Casei Albe.

Casa Albă a făcut acest anunţ după ce preşedinţii cubanez Raul Castro şi american Barack Obama şi-au dat mâna vineri şi au participat împreună, pentru prima dată de la întreruperea relaţiilor între Statele Unite şi Cuba în 1961, la deschiderea lucrărilor Summitului Americilor, în Panama.

Cei doi şefi de stat au schimbat, de asemenea, câteva cuvinte înainte să participe la reuniune şi au avut o întâlnire bilaterală istorică sâmbătă.

Întâlnirea bilaterală între şefii de stat american şi cubanez este ultimul dintr-o serie de gesturi simbolice de destindere, după ce Obama şi Castro au lansat anul trecut un proces de normalizare a relaţiilor dintre cele două ţări.

Statele Unite şi Cuba şi-au întrerupt relaţiile diplomatice în urma Revoluţiei cubaneze şi naţionalizării firmelor americane de pe insula comunistă, în 1960.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici