Bărbat amendat cu 90.000 de dolari după o glumă despre explozibili pe aeroportul din Miami

Un medic venezuelean va trebui să plătească 90.000 de dolari despăgubire pentru că a afirmat în glumă că transportă explozibil înainte de a urca la bordul unui avion la Miami (sud-estul Statelor Unite), provocând evacuarea parţială a aeroportului, potrivit avocatului său.

143 afișări
Imaginea articolului Bărbat amendat cu 90.000 de dolari după o glumă despre explozibili pe aeroportul din Miami

Bărbat amendat cu 90.000 de dolari după o glumă despre explozibili pe aeroportul din Miami (Imagine: Shutterstock)

Manuel Alvarado, în vârstă de 60 de ani, va trebui să plătească 89.172 de dolari ca despăgubiri pentru pierderile suferite în urma evacuării a două terminale ale aeroportului de către mai multe companii aeriene şi poliţia din Miami, care a mobilizat o unitate specializată în explozibili, a explicat avocatul său, Brian Bieber.

Înainte de a urca în avionul cu destinaţia Bogota la 22 octombrie, Manuel Alvarado i-a răspuns unui membru al personalului companiei columbiene Avianca, ce îl interoga de rutină, că transportă explozibili C-4.

În pofida faptului că acest chirurg, care lucrează în Venezuela, a afirmat apoi că a vrut doar să glumească, autorităţile l-au arestat şi au declanşat procedurile de urgenţă la aeroportul internaţional din Miami, Florida.

"El regretă profund ce a făcut. Nu avea nicio intenţie de a crea panică. El a comis ceea ce s-a dovedit a fi cea mai gravă eroare din viaţa sa", a subliniat avocatul.

După ce procurorul a renunţat la acuzaţia de falsă ameninţare cu un atentat cu bombă şi comportament criminal, Alvarado a promis să plătească circa 90.000 de dolari, potrivit avocatului său.

De la atentatele din 11 septembrie 2001, ameninţările cu atentate pot fi pedepsite foarte sever în Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici