Bărbat costumat în "Moş Gerilă", ucis în Tadjikistan

Un tânăr costumat în "Moş Gerilă", echivalentul rusesc al lui Moş Crăciun, a fost înjunghiat mortal în Tadjikistan, luni, într-un atac pe care poliţia îl consideră motivat de ura religioasă, relatează The Guardian, în ediţia electronică.

260 afișări
Imaginea articolului Bărbat costumat în "Moş Gerilă", ucis în Tadjikistan

Bărbat costumat în "Moş Gerilă", ucis în Tadjikistan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Un grup de persoane l-a atacat pe Parviz Davlatbekov, în vârstă de 24 de ani, şi l-a înjunghiat cu un cuţit în timp ce acesta îşi vizita rudele la primele ore ale dimineţii de luni, îmbrăcat în Moş Gerilă, care, potrivit tradiţiei, le aduce cadouri copiilor ruşi de Anul Nou. Cultura rusească a rămas puternică în Tadjikistan, fostă republică sovietică.

"Avem declaraţii ale martorilor care afirmă că mulţimea l-a bătut pe Parviz şi l-a înjunghiat cu un cuţit, strigând: «Necredinciosule!»", a declarat o sursă.

O altă sursă a afirmat că ura religioasă este investigată ca motiv al crimei, produse în capitala Duşanbe.

Tadjikistanul este oficial o ţară laică, deşi majoritatea populaţiei este de religie musulmană. Autorităţile au suprimat libertăţile religioase în ultimii ani şi au închis zeci de persoane pentru apartenenţă la grupări islamiste.

Tohir Normatov, şeful de cabinet al Ministerului tadjik de Interne, a declarat că tânărul a murit la spital, după ce a pierdut mult sânge, dar nu a făcut niciun comentariu cu privire la motivul atacului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici