Bărbat suspectat de plantarea unui dispozitiv explozibil, împuşcat de poliţia din Taiwan

Poliţia din Taiwan a împuşcat sâmbătă un bărbat bănuit că ar fi plantat un posibil dispozitiv explozibil în afara unui sediu de campanie al principalului partid de opoziţie, Kuomintang, a informat agenţia oficială Central News, citată de Reuters.

322 afișări
Imaginea articolului Bărbat suspectat de plantarea unui dispozitiv explozibil, împuşcat de poliţia din Taiwan

Sursă foto: Profimedia

 

Dispozitivul, plantat în afara intrării într-un sediu al partidului Kuomintang din oraşul Tainan, conţine fire, lichid şi pulbere, se arată în raport.

Poliţia a urmărit un suspect, un bărbat cu numele de familie Wu, în oraşul vecin Kaohsiung, apoi au luat cu asalt o clădire şi l-au împuşcat pe bărbat, care a fost dus la spital.

Taiwanul organizează alegeri prezidenţiale şi parlamentare pe 11 ianuarie, iar campaniile electorale sunt în plină desfăşurare.

Partidul Kuomintang care contestă guvernarea Partidului Progresist Democrat (DPP), care stă în prezent mult mai bine în sondaje.

Kuomintangul favorizează legăturile strânse cu China, care consideră Taiwanul doar o provincie chineză şi o revendică drept teritoriul ei sacru. DPP favorizează independenţa formală a insulei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici