Bărbat suspectat de plănuirea unui atac terorist de Anul Nou, reţinut la Melbourne

Poliţia australiană a anunţat, marţi, că a reţinut un bărbat în vârstă de 20 de ani suspectat de plănuirea unui atac terorist de Anul Nou în metropola Melbourne, relatează site-ul agenţiei Reuters.

286 afișări
Imaginea articolului Bărbat suspectat de plănuirea unui atac terorist de Anul Nou, reţinut la Melbourne

Bărbat suspectat de plănuirea unui atac terorist de Anul Nou, reţinut la Melbourne

Operaţiunea antiteroristă este în desfăşurare, dar deocamdată nu sunt aşteptate arestări suplimentare, a precizat poliţia din statul Victoria. Bărbatul reţinut urmează să apară în faţa instanţei.

"Acuzaţiile sunt că bărbatul reţinut a fost implicat în pregătirile pentru un act terorist în Melbourne, în ajunul Anului Nou. El a încercat să obţină o armă de foc, pentru a împuşca şi ucide cât mai multe persoane în zona Federation Square (n.a. - un obiectiv turistic important) de Anul Nou. Potenţialul acestui atac era catastrofal, dar ameninţarea a fost suprimată. Bărbatul se afla pe lista persoanelor cu risc ridicat. L-am monitorizat pentru o perioadă foarte lungă de timp", a declarat comisarul de poliţie Shane Patton.

Musulman practicant, suspectul s-a născut în Australia, dar părinţii săi sunt de origine somaleză. Bărbatul ar fi accesat un ghid realizat de organizaţia teroristă Al-Qaida care conţine informaţii privind comiterea unui atac şi folosirea armelor de foc. Totodată, persoana reţinută s-ar fi asociat cu o grupare de extremişti din Australia.

Australia, un aliat ferm al Statelor Unite care a trimis trupe în Afganistan şi Irak, se află în stare de alertă sporită începând din 2014, de teama unor posibile atacuri teroriste comise de către militanţi australieni care revin în ţară din Orientul Mijlociu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici