Bărbaţi înarmaţi au ucis cel puţin 22 de persoane într-un atac în nordul Burkina Faso

Atacatori înarmaţi au ucis luni cel puţin 22 de civili în nord-vestul Burkinei Faso, a declarat un oficial local. Este cel mai recent atac mortal într-o zonă marcată de activităţi militante.

427 afișări
Imaginea articolului Bărbaţi înarmaţi au ucis cel puţin 22 de persoane într-un atac în nordul Burkina Faso

Bărbaţi înarmaţi au ucis cel puţin 22 de persoane într-un atac în nordul Burkina Faso

Atacatorii au atacat o comună rurală din provincia Kossi, la aproximativ 55 de kilometri de graniţa cu Mali, a declarat guvernatorul regional Babo Pierre Bassinga, conform Reuters.

"Bilanţul provizoriu al acestui atac terorist este de 22 de morţi, mai mulţi răniţi şi pagube materiale", a precizat acesta.

Forţe militare au fost desfăşurate la faţa locului şi sunt în vigoare măsuri de găzduire a celor care au fugit în oraşele din apropiere, a adăugat comunicatul.

Burkina Faso se luptă din 2015 cu militanţii islamişti activi în regiunile nordice, unii dintre ei având legături cu Al-Qaida şi Statul Islamic.

Luptele au provocat strămutarea a peste 1,85 milioane de persoane numai în ţara vest-africană şi au ucis mii de oameni în întreaga regiune Sahel, unde activitatea militantă care a prins rădăcini în Mali s-a extins în ultimul deceniu.

Ofiţerii armatei, supăraţi pe escaladarea atacurilor, l-au răsturnat pe preşedintele Burkina Faso în ianuarie şi au promis să îmbunătăţească securitatea, dar nivelurile de violenţă au rămas ridicate.

Luna trecută, bărbaţi înarmaţi au ucis cel puţin 100 de civili într-un alt district rural din nordul Burkinei Faso, acesta fiind cel mai sângeros atac pe care ţara l-a cunoscut în cel puţin un an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici