Bărbatul acuzat că a introdus ilegal 10.000 de persoane în Marea Britanie a fost închis în Belgia

Bărbatul acuzat că a introdus ilegal 10.000 de persoane în Marea Britanie a fost închis în Belgia, au anunţat britanicii, potrivit Reuters.

315 afișări
Imaginea articolului Bărbatul acuzat că a introdus ilegal 10.000 de persoane în Marea Britanie a fost închis în Belgia

Bărbatul acuzat că a introdus ilegal 10.000 de persoane în Marea Britanie a fost închis în Belgia

Un bărbat despre care poliţia britanică crede că a condus o operaţiune care a dus la introducerea ilegală a 10.000 de persoane în Regatul Unit a fost închis pentru 11 ani în Belgia, a anunţat miercuri Agenţia Naţională pentru Criminalitate din Marea Britanie. Operaţiunea a fost coordonată de o reţea internaţională.

Hewa Rahimpur, în vârstă de 30 de ani, originar din Iran, a condus reţeaua de la locuinţa sa din Ilford, în estul Londrei, de unde a procurat bărci mici din Turcia pe care le trimitea în Germania, Belgia şi Olanda.

Apoi, bărcile erau trimise pe coasta de nord a Franţei pentru a trece ilegal migranţii peste Canalul Mânecii spre Anglia. Procurorii susţin că reţeaua a cerut migranţilor între 3.000 şi 6.000 de lire sterline pentru a face traversarea. În acelaşi dosar, alte 19 persoane au fost condamnate şi au primit pedepse cu închisoarea cuprinse între 30 de luni şi opt ani.

Solicitanţii de azil care sosesc fără permisiune în Marea Britanie reprezintă o problemă politică majoră în regat. Anul trecut, a fost stabilit un record, 45.755 de persoane trecând ilegal Canalul Mânecii. Anul acesta au fost detectate peste 25.000 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici