Barham Salih: Donald Trump nu a cerut niciodată permisiunea să „monitorizeze Iranul”

Preşedintele irakian Barham Salih a declarat luni că omologul său american Donald Trump nu a cerut niciodată perimisiunea ca trupele americane staţionate în Irak să „monitorizeze Iranul”, relatează Reuters.

379 afișări
Imaginea articolului Barham Salih: Donald Trump nu a cerut niciodată permisiunea să „monitorizeze Iranul”

Barham Salih: Donald Trump nu a cerut niciodată permisiunea să „monitorizeze Iranul”

Trupele americane au fost trimise în Irak ca parte dintr-un acord între cele două ţări, cu misiunea clară de a combate terorismul, a declarat Salih în cadrul unui forum în Bagdag.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că este important să păstreze o prezenţă militară americană în Irak, pentru a asigura monitorizarea Iranului, considerat de preşedinte „o problemă reală” în zonă.

Donald Trump a condamnat "războaiele nesfârşite" din Siria şi Afganistan într-un interviu acordat postului CBS şi a subliniat că doreşte să reducă prezenţa militară americană costisitoare în aceste ţări, în ciuda avertismentelor contrare primite de la consilierii militari şi şefii serviciilor de spionaj.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici