Baroneasa Emma Nicholson suspectată că primeşte prea multe fonduri

Baroneasa Emma Nicholson, eurodeputat britanic, primeşte lunar 3.000 de lire sterline (circa 4.00 de euro) pentru "cheltuieli generale" destinate biroului său din Londra deşi ea mai are la dispoziţie gratis un cabinet în Camera Lorzilor.

20 afișări
Imaginea articolului Baroneasa Emma Nicholson suspectată că primeşte prea multe fonduri

Baroneasa Emma Nicholson suspectată că primeşte prea multe fonduri (Sursa: Mediafax Foto)

În baza titlului său nobiliar, baroneasa Nicholson are la dispoziţia sa acest cabinet în camera Lorzilor pe care îl foloseşte, de asemenea, pentru coordonarea activităţilor sale de eurodeputat în Marea Britanie, relatează The Daily Express în ediţia electronică.

Nu există însă indicii că baroneasa Nicholson, cunoscută pentru campania derulată în favoarea irakienilor asirieni, ar fi încălcat legislaţia, ea insistând că nu a făcut nimic ilegal. Această dezvăluire însă ridică noi semne de întrebare privind lipsa de transparenţă a modului cum sunt alocate fondurile europarlamentarilor.

Baroneasa Emma Nicholson, fost parlamentar conservator care s-a înscris în 1995 în Partidul Liberal Democrat, primeşte lunar alte 5.337 de lire sterline (peste 7.000 de euro) pentru biroul din Camera Lorzilor, 417 lire sterline (553 de euro) pentru cheltuieli poştale şi 3.058 de lire sterline (peste 4.000 de euro) pentru "subzistenţă".

Matthew Elliot, directorul executiv al Alianţei Contribuabililor, a declarat că va sesiza Comisarul de Etică al Parlamentului britanic în legătură cu cheltuielile baronesei Nicholson.

Fondurile pentru cheltuieli generale, în valoare de aproape 3.000 de lire sterline (circa 4.000 de euro), sunt alocate eurodeputaţilor care freceventează cel puţin jumătate din sesiunile Parlamentului European, fără a fi obligaţi să prezinte chitanţe.

"Am cheltuieli ridicate deoarece am foarte mult de muncă. Sunt un politician serios", a declarat baroneasa Nicholson, subliniind că în unele cazuri a returnat o parte din fonduri. Ea a precizat că toate aceste costuri au fost verificate atât de Parlamentul britanic, cât şi de cel european, de fiecare dată verdictul fiindu-i unul favorabil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici