Barroso cere Bulgariei să combată corupţia la nivel înalt şi crima organizată

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat joi că Bulgaria trebuie să respecte toate regulile în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene şi să continue lupta împotriva corupţiei la nivel înalt şi a crimei organizate, relatează site-ul Novinite.com.

12 afișări
Imaginea articolului Barroso cere Bulgariei să combată corupţia la nivel înalt şi crima organizată

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barroso a făcut aceste afirmaţii în cursul unei întrevederi cu premierul bulgar, Serghei Stanişev, la Bruxelles.

 

Înainte de a se întâlni cu Barroso, Stanişev declarase că va cere o cooperare sporită, un cadru clar pentru îndeplinirea cerinţelor Comisiei şi un tratament corect aplicat Bulgariei de instituţiile UE.

"Bulgaria nu este într-o poziţie neprivilegiată faţă de celelate state membre UE, dar trebuie să respecte regulile Uniunii. Trebuie să vedem rezultate clare şi convingătoare în lupta împotriva crimei organizate şi a corupţiei la nivel înalt", a subliniat Barroso. Le pot promite bulgarilor că Executivul UE va continua să monitorizeze progresele ţării într-un mod obiectiv şi serios, a adăugat el.

Cred că există voinţă politică pentru a dobândi rezultate. Dar, aşa cum i-am spus şi premierului, uneori nu vedem rezultate pe măsura voinţei politice demonstrate, a precizat el.

Premierul bulgar şi-a menţinut însă poziţia conform căreia Guvernul a obţinut rezultate vizibile în ultimele şase luni.

Preşedintele CE a anunţat că Executivul european va pregăti un raport tehnic pe tema progreselor Bulgariei în februarie, apoi o evaluare mai meticuloasă a situaţiei ţării, în vara lui 2009. CE a retras Bulgariei fonduri PHARE în valoare de 520 de milioane de euro, din cauza suspiciunilor de corupţie, la sfârşitul lui noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici