Bashar al-Assad a negat că s-ar afla în spatele atacului chimic din Siria, potrivit CBS

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat pentru postul american de televiziune CBS că nu se află în spatele atacului chimic din 21 august, a anunţat duminică jurnalistul CBS care l-a intervievat la Damasc.

2128 afișări
Imaginea articolului  Bashar al-Assad a negat că s-ar afla în spatele atacului chimic din Siria, potrivit CBS

Preşedintele sirian Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"El a negat că are vreo implicare în acest atac", a afirmat jurnalistul Charlie Rose pentru CBS, în timp ce Washingtonul ameninţă Damascul cu o intervenţie militară, acuzând regimul sirian că a comis acest atac.

"Lucrul cel mai important pe care l-a spus este «că nu există dovezi că am utilizat arme chimice împotriva poporului meu»", a adăugat jurnalistul american. Extrase vor fi difuzate luni dimineaţa de postul de televiziune, urmând ca interviul să fie difuzat integral luni seara, pe un alt post PBS.

Preşedintele sirian a declarat, de asemenea, că "nu ştie dacă va fi un atac" în Siria dar că sirienii "s-au pregătit cât de bine au putut", potrivit lui Rose.

Preşedintele american Barack Obama şi administraţia sa şi-au intensificat campania pentru a convinge aleşii din Congres, care se întorc la lucru luni, de necesitatea unei intervenţii în Siria.

Obama le-a cerut să nu închidă ochii după atacurile din 21 august, care s-au soldat cu mai multe sute de morţi.

Preşedintele va înregistra luni interviuri cu trei mari reţele de televiziune şi posturile PBS, CNN şi Fox News, apoi se va adresa marţi naţiunii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici