Bashar al-Assad avertizează SUA

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a avertizat, luni, Statele Unite împotriva oricărui atac împotriva regimului său, cerând Washingtonului să "se aştepte la orice" în caz de acţiune.

5412 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad avertizează SUA

Bashar al-Assad avertizează SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să vă aşteptaţi la orice", a declarat Bashar al-Assad în cadrul unui interviu televizat difuzat de CBS. "Guvernul (sirian) nu este singurul actor din regiune. Există diferite partide, diferite facţiuni, diferite ideologii", a adăugat el, fără să excludă folosirea armelor chimice "dacă rebelii sau teroriştii din regiune sau orice alt grup le au în posesie".

Liderul sirian i-a îndemnat pe membrii Congresului SUA, care urmează să se pronunţe pe tema unei rezoluţii privind o intervenţie în Siria, să ceară Administraţiei de la Washington dovezile despre atacul chimic produs la Damasc pe 21 august.

"Întreaga lume este dezamăgită de Administraţia Obama. Noi speram că va fi diferită de Administraţia George W. Bush", a continuat Bashar al-Assad.

"John Kerry nu a prezentat nicio dovadă. În zona unde se spune că noi am fi utilizat arme chimice, există doar imagini şi afirmaţii. Dar noi nu eram în acea zonă", a subliniat liderul de la Damasc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici