Beijingul anunţă că nu va face concesii privind independenţa Taiwanului

Sute de mii de persoane au participat vineri la ultimele mitinguri preelectorale din Taiwan, înainte de scrutinul pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, în timp ce Ministerul Apărării din China a avertizat că "va zdrobi orice complot pentru independenţa Taiwanului", scrie Reuters.

1120 afișări
Imaginea articolului Beijingul anunţă că nu va face concesii privind independenţa Taiwanului

Beijingul anunţă că nu va face concesii privind independenţa Taiwanului

Partidul Democrat Progresist (DPP), aflat la guvernare, care susţine identitatea Taiwanului şi respinge pretenţiile teritoriale ale Chinei asupra insulei, încearcă să obţină un al treilea mandat cu candidatul său, actualul vicepreşedinte Lai Ching-te.

China a prezentat alegerile din insulă ca pe o variantă între "pace şi război", numindu-i pe cei din DPP separatişti periculoşi şi îndemnându-i pe taiwanezi să facă "alegerea corectă".

DPP respinge revendicările de suveranitate ale Chinei şi afirmă că numai poporul taiwanez poate decide viitorul său.

Pe de altă parte, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, Zhang Xiaogang, "Armata Populară Chineză de Eliberare rămâne în alertă maximă în orice moment şi va lua toate măsurile necesare pentru a zdrobi cu hotărâre orice formă de complot separatist de independenţă a Taiwanului şi pentru a apăra cu fermitate suveranitatea naţională şi integritatea teritorială".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici