Belarus confirmă venirea a 9.000 de soldaţi din Rusia. Plus 170 de tancuri

Rusia trimite până la 9.000 de soldaţi şi sute de unităţi de echipamente în Belarus, a confirmat de şeful Departamentului de Cooperare Militară Internaţională al Ministerului Apărării din Minsk, Valeri Revenko, potrivit căruia ţara aşteaptă şi sosirea a aproximativ 170 de tancuri, 200 de vehicule blindate de luptă şi piese de artilerie.

1058 afișări
Imaginea articolului Belarus confirmă venirea a 9.000 de soldaţi din Rusia. Plus 170 de tancuri

Belarus confirmă venirea a 9.000 de soldaţi din Rusia. Plus 170 de tancuri

În ultimele zile, preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul belarus Alexander Lukaşenko anunţaseră formarea unei unităţi militare comune care să apere Minsk-ul de eventualele atacuri ale Occidentului.

Între timp, Rusia atacă în Ucraina. Sunt patru victime ale raidului rusesc de azi dimineaţă cu o „dronă kamikaze” deasupra Kievului, a anunţat pe Telegram primarul capitalei, Vitali Klitschko: „Patru oameni au murit deja sub dărâmăturile unei case din cartierul Şevchenkiv al capitalei, lovită de o dronă teroristă rusă.

Salvatorii au descoperit şi recuperat un alt cadavru. Operaţiunile de căutare şi salvare sunt în desfăşurare. S-ar putea să mai fie oameni sub dărâmături. Trei răniţi au fost internaţi la spital. Doi dintre ei sunt angajaţi ai serviciului de stat de urgenţă”.

Printre victime se numără şi un cuplu - Bohdan şi Vittoria - care aştepta primul copil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici