Belarus va primi rachete sol-aer ruseşti

Problemele referitoare la achiziţionarea de către Belarus a unor sisteme de rachetă ruseşti, de tip Bouk şi Tor, au fost rezolvate, iar Minskul poate face în prezent această achiziţie, a declarat marţi directorul agenţiei ruse pentru exportul de armament, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

58 afișări
Imaginea articolului Belarus va primi rachete sol-aer ruseşti

Belarus va primi rachete sol-aer ruseşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Problemele globale sunt soluţionate, iar consultări tehnice sunt în curs. Părţile definesc preţul livrărilor", a declarat Anatoli Isaikin, directorul agenţiei ruse de export de armament, Rosoboronexport, în cadrul salonului de armament MILEX 2009, deschis la Minsk.

În opinia acestuia este vorba despre un lung proces birocratic, care nu este afectat de nicio divergenţă de pincipii.

Un şef de departament din cadrul agenţiei, Valeri Varlamov, a făcut în trecut declaraţii cu privire la existenţa unor "probleme" în cadrul negocierilor dintre Moscova şi Minsk cu privire la livrarea acestor sisteme sol-aer către Belarus.

Sistemul tactic Tor asigură protecţia unor obiective importante împotriva loviturilor cu rachete antiradar, de croazieră, ale avioanelor fără pilot, ale bombelor autopurtate lansate de aviaţie, ale avioanelor şi elicopterelor. Sistemul autotractat de apărare Bouk antiavion luptă împotriva unor ţinte aerodinamice care zboară la altitudini joase şi medii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici