Belarusul a primit arme nucleare ruseşti. Lukaşenko: Sunt de trei ori mai puternice faţă de bombele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki

Preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko, a declarat că ţara sa a început să primească arme nucleare tactice ruseşti, despre care a spus că unele dintre ele sunt de trei ori mai puternice decât bombele atomice lansate de SUA asupra oraşelor Hiroshima şi Nagasaki în 1945.

3699 afișări
Imaginea articolului Belarusul a primit arme nucleare ruseşti. Lukaşenko: Sunt de trei ori mai puternice faţă de bombele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki

Belarusul a primit arme nucleare ruseşti. Lukaşenko: Sunt de trei ori mai puternice decât bombele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki

Este prima mutare de către Moscova a unor astfel de focoase în afara Rusiei de la căderea Uniunii Sovietice, scrie Reuters,

"Avem rachete şi bombe pe care le-am primit de la Rusia", a declarat Lukaşenko într-un interviu acordat postului de televiziune de stat rus Rossiya-1, care a fost postat pe canalul Telegram al agenţiei de ştiri de stat belaruse Belta.

"Bombele sunt de trei ori mai puternice decât cele de la Hiroshima şi Nagasaki", a spus el, vorbind cu vehicule militare parcate în apropiere şi un fel de depozit militar vizibil în fundal.

Putin a anunţat în martie că a fost de acord să desfăşoare arme nucleare tactice în Belarus, amintind de desfăşurarea de către SUA a unor astfel de arme într-o serie de ţări europene de-a lungul mai multor decenii.

Statele Unite au criticat decizia lui Putin, dar au declarat că nu intenţionează să îşi modifice propria poziţie privind armele nucleare strategice şi că nu au văzut niciun semn că Rusia se pregăteşte să folosească o armă nucleară.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici