Belgia a suspendat expulzarea imigranţilor spre ţările africane afectate de Ebola

Expulzările forţate ale imigranţilor din Belgia spre ţările africane afectate de epidemia Ebola au fost suspendate de mai multe săptămâni pentru evitarea infectării cu acest virus a poliţiştilor însoţitori, au anunţat, luni, autorităţile locale.

92 afișări
Imaginea articolului Belgia a suspendat expulzarea imigranţilor spre ţările africane afectate de Ebola

Belgia a suspendat expulzarea imigranţilor spre ţările africane afectate de Ebola (Imagine: Shutterstock)

"La jumătatea lunii august, s-a decis anularea tuturor misiunilor" agenţilor de poliţie responsabili cu escortarea persoanelor expulzate din Belgia "spre trei ţări - Liberia, Sierra Leone şi Guineea, din cauza epidemiei de Ebola", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei federale, Agnes Reis.

"Nu dorim să ne asumăm riscuri pentru membrii personalului, ţinând cont de epidemia de Ebola înregistrată în acele ţări", a explicat Reis. Fiecare expulzare cu avionul necesită mobilizarea a cel puţin doi poliţişti, dar numărul acestora poate creşte în funcţie de grupul persoanelor expulzate, a precizat purtătorul de cuvânt.

La sosirea în ţările de origine ale imigranţilor, agenţii de poliţie aşteaptă în general în aeroport următorul zbor spre Belgia, după ce au predat persoanele expulzate autorităţilor locale, dar există şi cazuri în care sunt nevoiţi să-i însoţească pe imigranţi până la serviciile de imigrare din ţara respectivă. "Nu vrem să-i determinăm să-şi asume riscul de a călători în ţările afectate, sau de a aştepta în aeroport timp de mai multe ore", a subliniat Agnes Reis.

În 2012, cetăţenii din Guineea s-au aflat pe locul doi în clasamentul solicitanţilor de azil în Belgia, cu 1.808 solicitări, după afgani, potrivit Biroului pentru străini. Sierra Leone şi Liberia nu s-au aflat printre primele 20 de ţări de origine ale solicitanţilor de azil în Belgia. Tendinţa s-a menţinut în cursul anului 2013, dar în primele nouă luni ale anului 2014 solicitările din partea unor cetăţeni din Guineea au înregistrat o scădere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici