Belgia: Circa 30 de răniţi, în urma coliziunii dintre două trenuri

Circa 30 de persoane au fost rănite, dintre care două grav, în urma coliziunii dintre un tren de pasageri şi un marfar, joi dimineaţă, în apropiere de Huy, în centrul Belgiei, a anunţat Infrabel, compania care gestionează reţeaua feroviară belgiană.

228 afișări
Imaginea articolului Belgia: Circa 30 de răniţi, în urma coliziunii dintre două trenuri

Belgia: Circa 30 de răniţi, în urma coliziunii dintre două trenuri (Imagine din arhiva Mediafax/AFP)

"În jurul orei 06.55 (07.55 ora României), trenul Namur-Liers (Liege) a intrat in coliziune, la Hermalle-sous-Huy, cu un tren de marfă", a anunţat Infrabel, într-un comunicat.

Potrivit unui bilanţ provizoriu, circa 30 de persoane au fost rănite, dintre care şase au fost transportate la spital. Restul au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Accidentul s-a produs "în momentul în care trenul de marfă efectua manevre de garare", a precizat un purtător de cuvânt al Infrabel. "Este deocamdată prea devreme pentru a stabili circumstanţele exacte ale accidentului", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici