Belgia face o anchetă pentru a afla dacă armele sale au fost folosite în Rusia

Belgia face o anchetă pentru a afla dacă armele sale au fost folosite în Rusia de forţele care contestă puterea de la Kremlin, a afirmat premierul belgian Alexander De Croo, citat de Reuters.

4783 afișări
Imaginea articolului Belgia face o anchetă pentru a afla dacă armele sale au fost folosite în Rusia

Belgia face o anchetă pentru a afla dacă armele sale au fost folosite în Rusia

Belgia va cere Ucrainei clarificări cu privire la informaţiile potrivit cărora puşti fabricate în Belgia au fost folosite de forţele pro-ucrainene pentru a lupta împotriva trupelor ruseşti în interiorul Rusiei, în apropiere de graniţa cu Ucraina, a declarat, luni, premierul belgian Alexander De Croo.

Sâmbătă, Washington Post a relatat că luptătorii anti-Kremlin care au lansat un atac în regiunea rusă Belgorod venind din Ucraina au folosit vehicule oferite ucrainenilor de SUA şi Polonia şi au utilizat puşti fabricate în Belgia şi Cehia.

„Ministerul nostru al Apărării şi agenţiile sale de informaţii au început o anchetă şi cer informaţii pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Armele europene sunt livrate Ucrainei cu condiţia ca acestea să fie folosite pe teritoriul ucrainean, cu scopul de a apăra acest teritoriu. Şi avem controale stricte pentru a ne asigura că acest lucru se întâmplă", a declarat De Croo la Radio 1 din Belgia.

De Croo a refuzat să spună care ar putea fi consecinţele în cazul în care informaţiile vor fi confirmate.

„Nu trebuie să ne pripim aici. Dar analizăm situaţia şi am lua acest lucru foarte în serios", a precizat premierul belgian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici