Belgia va primi doar două avioane americane F-35 în acest an

Ministrul belgian al apărării, Ludivine Dedonder, a confirmat miercuri în parlament că forţele aeriene vor primi doar două avioane de luptă F-35 din Statele Unite în decembrie, celelalte două livrări planificate fiind amânate până anul viitor.

584 afișări
Imaginea articolului Belgia va primi doar două avioane americane F-35 în acest an

Guvernul belgian a convenit să achiziţioneze 34 de avioane F-35 din SUA în 2018 pentru 4,5 miliarde de euro. Ambele administraţii au convenit asupra unui calendar în care patru sau cinci avioane vor fi livrate în fiecare an, între 2023 şi 2030.

Cu toate acestea, Dedonder a anunţat miercuri că livrările din acest an au fost amânate. Ea a explicat că efectele pandemiei Covid-19 încă se resimt în complexul militar-industrial american.
 
Agenţia de presă Belga relatează că întârzierea fusese deja confirmată la nivel intern încă de la jumătatea lunii aprilie, din cauza unei încetiniri a producţiei la Lockheed Martin, scrie Brussels Times.
 
În plus, primele două F-35 nu vor fi echipate cu cea mai recentă configuraţie RT3, aşa cum fusese convenit anterior. Pentagonul a confirmat că această actualizare poate fi adăugată abia în aprilie 2024.
 
Întârzierile se vor adăuga, fără îndoială, la dezamăgirea tot mai mare a Belgiei faţă de acest acord. De Morgen raportase anterior că guvernul federal nu a considerat că achiziţia a adus rezultatele economice sperate.
 
Cu toate acestea, Dedonder a rămas optimistă şi a susţinut că numărul total de avioane de luptă ar trebui să fie totuşi livrat până în 2030.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici