Benjamin Netanyahu critică negocierile marilor puteri cu Iranul pe tema programului nuclear

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a criticat viitoarele negocieri dintre marile puteri şi Teheranul pe tema programului nuclear iranian.

281 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu critică negocierile marilor puteri cu Iranul pe tema programului nuclear

Benjamin Netanyahu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Nu trebuie să acceptăm un model în cadrul căruia Iranul poartă discuţii şi în paralel dezvoltă arme nucleare pe care intenţionează să le utilizeze", a declarat Netanyahu.

"Există dosare importante în Orientul Mijlociu precum încercările de a ajunge la pace cu palestinienii, dar acestea vor rămâne în plan secund atât timp cât Iranul va crede că poate să dezvolte arme nucleare şi va continua în acest sens. Obiectivul nostru principal este să împiedicăm acest lucru", a insistat Netanyahu.

Reprezentanţii Iranului şi cei ai marilor puteri (SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania) se vor reuni vineri şi sâmbătă la Alma-Ata pentru discuţii pe tema programului nuclear iranian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici