Benjamin Netanyahu îi cere lui Mahmoud Abbas să recunoască Israelul ca stat evreu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, i-a cerut, joi, preşedintelui palstinian, Mahmoud Abbas, să recunoască Israelul ca stat evreu, anunţând, totodată, necesitatea unor "concesiuni durerose" din partea celor două tabere, pentru obţinerea păcii în Orientul Mijlociu.

16 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu îi cere lui Mahmoud Abbas să recunoască Israelul ca stat evreu

Benjamin Netanyahu (D) îi cere lui Mahmoud Abbas să recunoască Israelul ca stat evreu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aşteptăm să recunoaşteţi Israelul ca stat-naţiune al poporului evreu", a declarat el, în deschiderea primelor negocieri directe, după 20 de luni.

"Este posibilă concilierea unui stat palestinian cu securitatea Israelului", a continuat el.

"Este o şansă fără precedent de a pune capăt unui conflict de un secol", dar obţinerea păcii "nu va fi uşoară. O pace veritabilă şi durabilă va fi obţinută doar prin concesiuni dureroase de ambele părţi", a adăugat premierul israelian.

"Ne aşteptăm la zile grele, până la obţinerea păcii", a dat Netanyahu asigurări, mulţumindu-i lui Abbas că a condamnat atentatele din ultimele zile împotriva coloniştilor evrei, în Cisiordania.

Netanyahu a citat, ca exemplu, o scenă biblică, în Geneză, în care cei doi fii ai lui Abraham, fondatorii naţiunii evreieşti şi, respectiv, arabe, îşi unesc eforturile pentru a-şi înhuma tatăl.

"Shalom, Salaam, Peace", a conchis el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici