Benjamin Netanyahu: Iranul trebuie să renunţe la "programul nuclear militar"

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a cerut luni Iranului să renunţe la "programul nuclear militar", propunând, în cadrul întrevederii cu preşedintele SUA, Barack Obama, intensificarea sancţiunilor împotriva republicii islamice.

171 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu: Iranul trebuie să renunţe la "programul nuclear militar"

Premierul Israelului Benjamin Netanyahu şi preşedintele SUA, Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Benjamin Netanyahu a făcut aceste declaraţii la trei zile după prima convorbire directă pe care Barack Obama a avut-o cu noul preşedinte iranian, Hassan Rohani.

"Este imperativ ca Iranul să nu se doteze cu arme nucleare, premierul Netanyahu şi cu mine am fost de acord asupra acestei chestiuni de la început", a declarat Obama.

"Aşteptăm acţiuni din partea Iranului care să confere încredere comunităţii internaţionale", a adăugat Obama.

"Trebuie să oferim o şansă diplomaţiei, trebuie să vedem dacă liderii iranieni vorbesc într-adevăr serios când promit să respecte reglementările internaţionale", a continuat Obama.

"Dar începem negocierile cu atenţie maximă. Nu vor fi facile", a adăugat preşedintele SUA, avertizând să menţine opţiunea militară pentru a constrânge Iranul să îşi respecte obligaţiile. "Nu vom renunţa la nicio posibilitate, nici la opţiunea militară", a încheiat preşedintele SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici