Benjamin Netanyahu: Israelul este pregătit pentru orice scenariu după confruntarea de la graniţa cu Libanul

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat că ţara sa este pregătită pentru orice scenariu după ce Armata israeliană a avut o confruntare cu gruparea Hezbollah la graniţa cu Libanul, potrivit Reuters.

1658 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu: Israelul este pregătit pentru orice scenariu după confruntarea de la graniţa cu Libanul

Benjamin Netanyahu: Israelul este pregătit pentru orice scenariu după confruntarea de la graniţa cu Libanul

Forţele armate israeliene au anunţat că membrii grupării Hezbollah au lansat mai multe rachete de pe teritoriul Libanului împotriva unei baze militare israeliene. Armata israeliană a lansat un atac în sudul Libanului împotriva Hezbollah, grupare sprijinită de Iran.

Hezbollah a informat că luptătorii săi au distrus un vehicul militar israelian şi i-a ucis pe cei aflaţi în interior, însă Israelul a anunţat că nu au fost victime în urma acestui atac.

Înaintea unei întâlniri cu preşedintele din Honduras, Netanyahu a informat că poartă consultări cu oficialii din domeniul apărării pentru a stabili acţiunile pe care Israelul le va lua în perioada următoare. „Am dat instrucţiuni să fim pregătiţi pentru orice scenariu şi vom decide ce vom face în funcţie de modul în care vor evolua lucrurile”, a spus acesta.

Organizaţia Naţiunilor Unite a informat că situaţia din zona frontierei dintre Israel şi Liban este una calmă în acest moment şi a făcut apel la ambele părţi „să dea dovadă de maximă reţinere pentru a evita o escaladare a tensiunilor”.

Taguri:
israel,
liban,
hezbollah

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici