Benjamin Netanyahu: Israelul va extinde operaţiunile în Fâşia Gaza dacă Hamas respinge armistiţiul

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, avertizează mişcarea Hamas că, dacă va respinge armistiţiul propus de Egipt şi va continua atacurile cu rachete, armata israeliană va extinde operaţiunile în Fâşia Gaza.

132 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu: Israelul va extinde operaţiunile în Fâşia Gaza dacă Hamas respinge armistiţiul

Benjamin Netanyahu: Israelul va extinde operaţiunile în Fâşia Gaza dacă Hamas respinge armistiţiul (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Dacă mişcarea Hamas nu acceptă propunerea Egiptului, cum se întâmplă acum, Israelul va avea toată legitimitatea internaţională pentru a extinde operaţiunile militare în scopul instituirii calmului", a afirmat Netanyahu după întrevederea pe care a avut-o cu ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

"Timp de o săptămână, am lovit foarte puternic mişcarea Hamas şi alte organizaţii teroriste. În plus, am blocat tentativele de atacare a poporului israelian", a adăugat Netanyahu.

"Am răspuns propunerii egiptene de a oferi oportunitatea demilitarizării Fâşiei Gaza", a subliniat Benjamin Netanyahu, precizând că Hamas are rachete şi tuneluri.

Guvernul israelian a aprobat marţi planul de încetare a focului propus de Egipt, însă mişcarea islamistă Hamas a respins acest armistiţiu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici