Benjamin Netanyahu şi-a exprimat susţinerea pentru continuarea activităţilor de colonizare: Vom construi mii de case. Vom adăuga zone industriale

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a exprimat susţinere pentru construirea a 1.200 de locuinţe în cea mai mare colonie evreiască, Ma'ale Adumim, şi pentru anexarea administrativă a mai multor colonii, informează site-ul Ynetnews.com.

756 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu şi-a exprimat susţinerea pentru continuarea activităţilor de colonizare: Vom construi mii de case. Vom adăuga zone industriale

Benjamin Netanyahu exprimă susţinere pentru continuarea activităţilor de colonizare

Benjamin Netanyahu a făcut acest anunţ în cursul unei vizite în colonia Ma'ale Adumim, situată la est de oraşul Ierusalim, în Cisiordania.

"Proclam intensificarea activităţilor pentru dezvoltarea coloniei Ma’ale Adumim. Vom construi aici mii de case. Vom adăuga zone industriale şi vom accelera extinderea pentru a dezvolta această zonă", a spus Netanyahu.

"Acest loc va fi parte a statului Israel. Susţin proiectul de lege privind zona extinsă Ierusalim, care va permite dezvoltarea oraşului şi a comunităţilor din împrejurimi", a subliniat Netanyahu.

Proiectul prevede crearea Zonei metropolitane extinse Ierusalim. Însă Israelul susţine că este vorba de o anexare administrativă, nu politică, a 19 colonii evreieşti situate în teritoriul palestinian Cisiordania.

Autoritatea Palestiniană şi Uniunea Europeană contestă dreptul Israelului de a avea colonii în Cisiordania. Washingtonul a îndemnat Guvernul Benjamin Netanyahu să limiteze activităţile de colonizare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici