Benjamin Netanyahu speră în reluarea negocierilor de pace cu palestinienii

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi-a exprimat, marţi, speranţa că unele ţări arabe vor reuşi să-i convingă pe palestinieni să se întoarcă la masa negocierilor, cu scopul de a ajunge la soluţia a două state pentru a pune capăt conflictului israeliano-palestinian, relatează Reuters.

101 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu speră în reluarea negocierilor de pace cu palestinienii

Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ar putea avea loc o deschidere, pentru că unele state arabe aprobă în tăcere (poziţia mea)", a declarat premierul israelian în cursul unei conferinţe anuale pe teme de politică internaţională, la Herzliya, în centrul Israelului.

Aceste ţări arabe, a adăugat el, "ar putea fi în măsură să aibă o influenţă asupra palestinienilor, pentru ca aceştia să adopte o abordare pozitivă şi mai conciliantă".

Pe de altă parte, Benjamin Netanyahu a considerat drept total contraproductive tentativele de a impune Israelului un acord de pace "din exterior".

Franţa doreşte adoptarea în Consiliul de Securitate al ONU a unei rezoluţii care ar definitiva parametrii în vederea reluării negocierilor de pace şi ar fixa o perioadă cuprinsă între 18 şi 24 de luni pentru finalizarea acestor discuţii.

"Ideea de a impune pacea din exterior nu funcţionează", a avertizat Netanyahu, care şi-a reafirmat angajamentul în favoarea soluţiei a două state.

Utimele negocieri israeliano-palestiniene au fost întrerupte în aprilie 2014, după ce partea palestiniană a criticat continuarea procesului de colonizare în teritoriile ocupate, iar cea israeliană a denunţat un acord între preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi mişcarea Hamas, care controlează Fâşia Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici