Benzină şi două tipuri de bacterii, descoperite în apa din zonele afectate de inundaţii din New York

Analiza apei prelevate din zonele inundate din Lower Manhattan, în Statele Unite, după trecerea uraganului Sandy, a relevat existenţa unor urme de benzină şi a două tipuri de bacterii coliforme, între care E.coli.

172 afișări
Imaginea articolului Benzină şi două tipuri de bacterii, descoperite în apa din zonele afectate de inundaţii din New York

Benzină şi două tipuri de bacterii, descoperite în apa din zonele afectate de inundaţii din New York (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Editorul care se ocupă de domeniul sănătăţii la ABC News, Dr. Richard Besser, a colectat probe din zonele grav afectate de trecerea uraganului Sandy şi le-a testat în laboratorul The Ambient Group. Apa prelevată din zonele inundate din Lower Manhattan a fost testată pozitiv pentru benzină şi două tipuri de bacterii găsite în apa menajeră: E.coli şi o altă bacterie coliformă.

Miercuri, el a mers în Piermont, New York, o zonă afectată grav de uragan şi care este vizată de o avertizare legată de calitatea apei, locuitorilor recomandându-li-se să nu bea apă fără să o fiarbă înaintea sau să o purifice.

În momentul în care una dintre pompele de apă din Piermont a fost afectată de o pană de electricitate, oficialii au fost îngrijoraţi de o eventuală contaminare a apei.

Toate persoanele din zonele afectate de inundaţii ar trebui să fie atente la recomandările autorităţile. În timp ce companiile de administrare a apelor sunt responsabile să anunţe locuitorii dacă apa de băut poate fi consumată în siguranţă, oficialii din cadrul municipalităţii alertează, de asemenea, comunitatea.

În New York City, de exemplu, Departamentul pentru Protecţia Mediului a anunţat miercuri că apa potabilă poate fi consumată în siguranţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici